INFORMIRANJE

Izvaja se informiranje ciljnih skupin (podjetniki, podjetniki začetniki, kmetje, potencialni podjetniki, mladi, institucije v lokalnem okolju) o možnostih pridobitve finančnih sredstev, poslovnih prostorov, raznih dovoljenj v zvezi s poslovanjem, animiranjem za vključitev v razne oblike usposabljanja in izobraževanja, prenos informacij o razpisih, projektih in programih državnih institucij, prenos informacij z državnega na lokalni nivo, animiranje za prijave na javne razpise.

Prav tako se izvajajo dogodki za podjetnike in zainteresirano javnost, kjer se podjetniki medsebojno spoznavajo, mrežijo, spoznavajo dobre prakse, inštitucije znanj, ipd..

Za potrebe delovanja podjetje, ter za informiranje podjetnikov, lokalnih skupnosti in zainteresiranih se v sklopu informiranja pripravljajo mesečne in letne statistične informacije, ki so na voljo na spletni strani.

Informativni dogodki

Prijavite se na enomesečno podjetniško izmenjavo v Chicago

Prijavite se na enomesečno podjetniško izmenjavo v Chicago

Prijavite se na enomesečno podjetniško izmenjavo v Chicago

Maja 2018 bo v Chicagu potekala že 7. izmenjava za slovenske podjetnike (in predstavnike podjetniškega podpornega okolja) v okviru programa Tech Innovation, Entrepreneurship, and Education Professional Fellows Program.

Program je namenjen vsem, ki se želijo širiti v ZDA ali spoznati ameriško poslovno in podjetniško okolje, ter je odličen za vpogled v najnovejše trende, produkte in poslovne modele, … kako pomemben je pitch in zgodba (Američani so »masters of storytelling«), kot tudi za spoznavanje načina razmišljanja in vsakdanjega funkcioniranja potencialnih ameriških strank, za razvoj prvih poslov, …

Vsi stroški so kriti. Rok za prijave na majsko izmenjavo je 15. november 2017.

Program organizira WorldChicago, pod pokroviteljstvom U.S. Department of State in ameriške ambasade v Ljubljani. CEED Slovenija je partner programa v Sloveniji.

Več informacij, prijavnica kot tudi izkušnje dosedanjih udeležencev so zapisane na spletnem naslovu: http://ceed-slovenia.org/chicago/

Vir in informacije: CEED Slovenija, http://ceed-slovenia.org/chicago/

Preberi več...
Obvestilo o odsotnosti!

Obvestilo o odsotnosti!

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo v ponedeljek, 30.10.2017 pisarna Podjetniškega centra Slovenj Gradec d.o.o. zaprta. Pisarna bo ponovno odprta od 02.11.2017 dalje.

 

Hvala za razumevanje!

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

 

Preberi več...
Nepovratna sredstva v višini do 40.000 evrov za novoustanovljena podjetja

Nepovratna sredstva v višini do 40.000 evrov za novoustanovljena podjetja

Spodbude za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo v letih 2018 – 2019

 

Namen razpisa je spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo. Iz Koroške se lahko prijavijo podjetja s sedežem v občinah Podvelka, Radlje ob Dravi in Ribnica na Pohorju.

 

Upravičeni stroški so nakup nove opreme in drugih osnovnih sredstev, licenčne programske opreme, zunanje storitve svetovanja, prevajanja, usposabljanja, računovodstva, plače in posredni stroški v obliki pavšala (do 15 % vrednosti stroška plač).

 

Upravičenci so mikro, mala in srednja podjetja, s.p.-ji, zadruge, zavodi in socialna podjetja (ustanovljena od 24. 8. 2016 do 20. 10. 2017).

 

Višina nepovratnih sredstev: do 100 % upravičenih stroškov – vendar ne manj kot 20.000 € in ne več kot 40.000 € - shema "de minimis", in sicer do največ 16.000,00 EUR v letu 2018 in do največ 24.000 EUR v letu 2019, obdobje upravičenosti stroškov je od 1. 1. 2017 do 30. 9. 2019;

 

Rok za prijavo: 7. 11. 2017

Več o razpisu preberite tukaj

 

Preberi več...
Objavljen nov program za zaposlovanje starejših: »Aktivni do upokojitve«

Objavljen nov program za zaposlovanje starejših: »Aktivni do upokojitve«

Zavod RS za zaposlovanje objavil javno povabilo: »AKTIVNI DO UPOKOJITVE«, katerega namen je spodbujanje delodajalcev k trajnejšemu zaposlovanju starejših brezposelnih. S tem bodo subvencionirali zaposlitve 110 brezposelnim osebam, starejšim od 55 let. Delodajalec bo za zaposlitev starejšega delavca lahko pridobil do 13.000 evrov subvencije. Namen javnega povabila je spodbujanje delodajalcev k trajnejšemu zaposlovanju starejših brezposelnih, in sicer za nedoločen čas oz. do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Ciljna skupina so osebe, starejše od 55 let, ki so vsaj en mesec prijavljene v evidenci brezposelnih. Prednost pri vključevanju bodo imeli prejemniki denarnega nadomestila in denarne socialne pomoči.

Subvencija v višini 13.000 evrov bo dobil delodajalec, ki  bo zaposlil starejšo brezposelno osebo, in sicer v dveh delih: 10.000 evrov po 24 mesecih in 3.000 evrov, če bo zaposlitve po 24 mesecih ohranjena še 6 mesecev. Javno povabilo bo odprto od 13. 9. 2017 do 13. 10. 2017 oziroma do razdelitve sredstev javnega povabila. Več na: www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/trajnejsa-zaposlitev-za-aktivne-starejse-do-upokojitve.

 

Preberi več...
VABILO: Strokovni posvet »Usposobljeni zaposleni so vaša najboljša naložba«

VABILO: Strokovni posvet »Usposobljeni zaposleni so vaša najboljša naložba«

V okviru dnevov Svetovalnih središč Slovenije javni zavod MOCIS, Center za izobraževanje odraslih v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec prireja strokovni posvet z naslovom:

 »Usposobljeni zaposleni so vaša najboljša naložba«.

Preberi več...
12345678910Last