NOVICE

SPOT dogodek: »Ogled dobre prakse na področju lesarstva – ogled dveh podjetij Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p. in Mizarstvo Jezeršek d.o.o.«

  • 2 junij 2021
  • Število ogledov: 195

Datum dogodka: 17.6.2021 6:00 - 17:00 Export event

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT Svetovanje Koroška vabi na udeležitev dogodka ogled dobre prakse na področju lesarstva.

Vabilo na dogodek:

»Ogled dobre prakse na področju lesarstva – ogled dveh podjetij Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p. in Mizarstvo Jezeršek d.o.o.«

Predstavitev dogodka: SPOT Svetovanje Koroška v sodelovanju z Območno-obrtno zbornico Dravograd organizira ogled dveh podjetij Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p. in podjetje Mizarstvo Jezeršek d.o.o.. Dogodek je namenjen predvsem mikro, malim in srednje velikim podjetjem iz lesarske stroke.

Namen dogodka: Ogled dobre prakse je namenjen spoznavanju dejavnikov razvoja na področju lesarstva. Diskusija v obeh podjetjih predstavlja tudi možnost izmenjave pogledov ter nadaljnjega sodelovanja.

Kdaj?    V četrtek, 17.06.2021

Kraj:      Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., Kidričeva cesta 58, Škofja Loka

  Mizarstvo Jezeršek d.o.o., Hotavlje 7B, Gorenja vas

Odhod minibusa iz izhodiščnih točk v regiji

06:00

Radlje ob Dravi (avtobusna postaja - Bajta)

06:20

Dravograd (glavna avtobusna postaja)

06:30

Ravne na Koroškem (avtobusna postaja)

06:50

Slovenj Gradec (glavna avtobusna postaja)

Nekaj besed o programu:

9.30 – 11.15      Obisk podjetja Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., Kidričeva cesta 58, Škofja Loka 

(https://www.pohistvopotocnik.si/)  

Zgodba družinskega podjetja Pohištvo Potočnik sega v leto 1895. Z izdelavo pohištva po meri se danes ukvarja že četrta generacija. Njihov proizvodni program temelji na materialih vrhunske kakovosti, na najvišjih tehnoloških standardih, na inovativnem dizajnu in funkcionalnosti. Nudijo visokokakovostno pohištvo po meri za celotno opremo notranjih prostorov, od kleti do podstrešja, za poslovne prostore ter za turistične objekte. Njihova vizija je inovativnost, ki temelji na tradiciji. Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam, nenehnemu vlaganju v razvoj in tehnološko opremo, sledenju novim trendom in sodelovanju s priznanimi arhitekti in dizajneri so danes to, kar so: večkratni nagrajenec in petkratni zmagovalec na sejmu Ambient ter eno od vodilnih slovenskih podjetij za izdelavo pohištva po meri.

 

11.45 – 13.30    Obisk podjetja Mizarstvo Jezeršek d.o.o., Hotavlje 7b, Gorenja vas

(https://www.stopnice-jezersek.si/)

Ustanovitelj podjetja je bil Karel Jezeršek, Obrtnik leta 2004, ki je leta 1978 postavil temelje družinskega podjetja. Po njegovi smrti so vodenje podjetja prevzeli njegovi trije sinovi. Z lastnim razvojem naprave za načrtovanje stopnic je podjetje uspelo svojo dejavnost razviti do popolnosti. Skozi leta je podjetje postalo sinonim za vrhunsko oblikovane in kakovostno izdelane stopnice, kar znajo ceniti tako doma kot po svetu. Značilna bronasta značka se namreč svetlika na stopnicah Mizarstva Jezeršek že v več kot tridesetih državah. Vsake izdelane stopnice so unikatne, izdelane po merah in željah naročnika. Število različnih oblik (ravne, zavite, spiralne...),slogov (moderne, klasične, rustikalne...) ter vrst lesa pa sega tako široko, kot seže vaša domišljija. Družinsko podjetje danes vodijo trije bratje, ki v ospredje postavljajo delo, sodelovanje, znanje in razvoj. Nenehno težijo k napredku, posodabljanju tehnologije za načrtovanje in proizvodnjo stopnic. So nosilci več patentov, v proizvodni proces krivljenja stopnic so vnesli kar nekaj izboljšav, med njihove inovacije pa sodijo tudi stopnice brez vidne konstrukcije (plavajoče stopnice).

14.00 – 14.45    Sprejem na OOZ Škofja Loka, Spodnji trg 2, Škofja Loka

(http://www.ooz-skofjaloka.si/)

OOZ Škofja Loka v letošnjem letu praznuje 45-letnico svojega delovanja in trenutno združuje 650 članov. V okviru zbornice zelo aktivno deluje Sekcija lesarjev, ki jo vodi Uroš Jenko. Udeleženci bodo spoznali aktivnosti OOZ Škofja Loka, njeno vlogo v razvoju podjetništva na Škofjeloškem, povezovanje z občinami in ostalimi podpornimi institucijami v lokalnem in regijskem okolju. 

14.45 – 15.30   Sprehod skozi staro mestno jedro Škofje Loke

(https://www.visitskofjaloka.si/si/skofjelosko-obmocje)

Škofjeloško območje se ponaša z bogato arhitekturno dediščino, ki je nastajala in se oblikovala skozi dolga stoletja. Škofja Loka pa je znana predvsem po Škofjeloškem pasijonu, gledališki uprizoritvi na prostem, ki je bil leta 2016 kot prvi element iz Slovenije vpisan v Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

15.30                  Kosilo v Gostilni Kašča, Spodnji trg 1, Škofja Loka

(https://www.gostilna-kasca.si/sl/o-nas/gostilna-kasca/)

Kašča je častitljiva kulturna znamenitost Škofje Loke, ki se nahaja v neposredni bližini OOZ Škofja Loka. V njeni kleti je gostilna, ki je namenjena ljubiteljem izvrstne hrane  s pridihom zgodovine. Vodi jo Andrej Karlin skupaj s sinom Gašperjem. Družina Karlin je poznana loška rodbina in z gostinstvom se ukvarjajo že vse od konca 19. stoletja. Njihova domača gostilna je bila Gostilna Plevna, od leta 1996 pa delujejo in ustvarjajo v mogočni Kašči. Ponosni so predvsem na pripravo tradicionalnih slovenskih jedi s poudarkom na loški kulinarični dediščini.

Kratka časovnica dogodka

Torek, 17.06.2021

09:00

Prihod udeležencev

09:30 – 11:15

Obisk podjetja Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p.

11:45 – 13:30

Obisk podjetja Mizarstvo Jezeršek d.o.o.

14:00 – 14:45

Prihod v Škofjo Loko – sprejem na Območno-obrtni podjetniški zbornici Škofja Loka (v starem mestnem jedru)

14:45 – 15:30

Ogled starega dela mesta Škofje Loke

15:30 – 16:30

Kosilo v Gostišču Kašča v Škofji Loki ter diskusija udeležencev

16:30 - …

Vrnitev na izhodna avtobusna postajališča udeležencev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIJAVE:

Za udeležbo na brezplačnem dogodku se lahko prijavite najkasneje do ponedeljka, 14.6.2021. do 12:00 ure.

Prijavni obrazec za PODJETJA (S.P., D.O.O., zavod) – prijavite se  TUKAJ.

Prijavni obrazec za FIZIČNE OSEBE – prijavite se TUKAJ.

Dodatne informacije na: 064 263 784 ali na 064 277 968, Danijela Uran, podjetniška svetovalka SPOT Svetovanje Koroška

Število prijav na avtobusu je omejeno zaradi upoštevanja navodil NIJZ. Ob prijavi sporočite tudi kraj vstopa na avtobus in vrsto menija (mesni ali vegi).

Dogodek je za udeležence brezplačen.

Vljudno vabljeni!

SPOT Svetovanje KOROŠKA

Pripravila: Danijela Uran, podjetniška svetovalka

Organizator dogodka - SPOT Svetovanje Koroška

Izvajalec dogodka: OOZ Dravograd

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT Svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT Svetovanje KOROŠKA: »Izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti.«